Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Locatie Dordwijk vanaf 19 januari tien weken lang moeilijker bereikbaar

10 januari 2020

Rijkswaterstaat gaat de Wantijbrug in de N3 in Dordrecht renoveren en deels vervangen. Daardoor mag er tien weken lang, van zondag 19 januari tot vrijdag 3 april 2020, geen autoverkeer over deze brug. Het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk is daardoor tijdelijk moeilijker bereikbaar voor wie vanuit noordelijke richting (Papendrecht) komt vanaf de A15, of van de N214 uit de Alblasserwaard.

Hulpdiensten, openbaar vervoer (bussen) en (brom-)fietsers kunnen wel van de Wantijbrug gebruik blijven maken.

Verkeer uit het noorden moet de N3 via de afrit Dordrecht-Centrum/De Staart verlaten en dan een weg zoeken door de stad. De wegbeheerder en de gemeente Dordrecht verwachten als gevolg hiervan met name in de ochtend- en avondspits grote drukte en opstoppingen op doorgaande wegen in de stad. Op de N3 rijdt namelijk veel lokaal verkeer, dat niet via snelwegen om de Drechtsteden heen te leiden is.

Meer informatie over de afsluiting en alternatieven vindt u hier bij Rijkswaterstaat of hier bij Ways2Go

Omdat de afsluiting alle inwoners, organisaties en transporteurs in de regio treft, kunnen wij als ziekenhuis vrijwel geen maatregelen nemen om speciaal onze patiënten, bezoekers en medewerkers tegemoet te komen. Wij verzoeken u daarom zo goed als dat kan, vooraf te bedenken wat u zelf kunt doen om ons tijdig te bereiken. Hieronder vindt u enkele suggesties.

  • Houd bij het plannen van een volgende afspraak alvast rekening met de afsluiting; of overweeg om een al geplande, niet-dringende afspraak te verzetten naar een datum ná 3 april of naar een andere ziekenhuislocatie. U vindt de directe nummers van de medische specialismen hier.  
  • Bekijk of u wellicht met de fiets, of per bus of trein kunt komen. Het NS-station Dordrecht-Zuid bevindt zich op acht minuten loopafstand van het ziekenhuis.
  • Verdiep u tijdig in alternatieve autoroutes. Woont u in de westelijke Alblasserwaard, dan kan het in de spits lonend zijn om te rijden via de A15 en A16; of door Alblasserdam, H.I. Ambacht en Zwijndrecht. Woont u in de oostelijke Alblasserwaard, dan kunt u wellicht beter kiezen voor de route over de A27, A59, A16 en vervolgens de N3 vanuit zuidelijke richting.
  • Ga op tijd van huis, zodat uw afspraak in het ziekenhuis niet in de knel komt.
  • Bent u zwanger en valt de uitgerekende datum in de periode van de wegafsluiting, overleg dan met uw verloskundige. Wij zullen op onze beurt verloskundigen op de hoogte houden van de ontwikkelingen en de situatie zoals wij die ervaren.
  • Volg de berichtgeving over (de gevolgen van) de afsluiting.
  • Bloedprikken kan behalve in het ziekenhuis ook op tientallen lokale prikposten in de regio, waardoor u wellicht niet over de N3 hoeft te reizen. U vindt alle locaties hier.
  • Voor het maken van een röntgenfoto kunt u in veel gevallen ook terecht op de ziekenhuislocaties Zwijndrecht, Sliedrecht of Ridderkerk. Hier vindt u meer informatie.
  • Kom nooit 'op goed geluk' naar het ziekenhuis: voor een afspraak bij een medisch specialist of bij de Spoedeisende Hulp heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of huisartsenpost. De Regionale Huisartsenpost Drechtsteden, gevestigd naast het ziekenhuis, werkt niet met vrije inloop maar op telefonische afspraak. Het nummer is 078 - 20 200 20.

Wij betreuren de eventuele overlast, maar staan hiertegenover grotendeels machteloos. Met Rijkswaterstaat maken we afspraken over een ontheffing voor zorgverleners die met spoed zijn opgeroepen voor acute ingrepen. Deze afspraken gelden ook voor de eerstelijns verloskundigen in de regio.

We zullen ons er maximaal voor inspannen dat de afsluiting geen gevolgen heeft voor de kwaliteit en veiligheid van onze patiëntenzorg. Hartelijk dank voor uw begrip. 

Raad van Bestuur
Medische Staf 
Albert Schweitzer ziekenhuis


 

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2020JanuariLocatie Dordwijk vanaf 19 januari tien weken lang moeilijker bereikbaar
Naar boven