Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Kopafbeelding

Albert Schweitzer ziekenhuis behaalt tweede plaats bij Zinnige Zorg Award

5 juni 2019

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is de winnaar van de zilveren Zinnige Zorg Award, wat neerkomt op de tweede plaats in de gelijknamige jaarlijkse landelijke zorgvernieuwingswedstrijd van zorgverzekeraar VGZ.

Het initiatief om patiënten met kanker maandelijks thuis een injectie te geven tegen botcomplicaties - in plaats van een tijdrovend infuus in het ziekenhuis - kon rekenen op ruim 16 procent van de publieksstemmen en op veel enthousiasme van de jury.

De werkwijze is volgens de jury “schaalbaar, voor veel medicatie toepasbaar en in lijn met het concept van de juiste zorg op de juiste plek”. We danken iedereen die op dit initiatief gestemd heeft hartelijk. We gaan dit type zorg verder ontwikkelen in het belang van de patiënten.

In 2017 behaalden we de eerste plaats in dezelfde wedstrijd met onze snelle methode van diagnostiek bij borstkanker. Dit jaar won het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven met een systeem van zelfmanagement voor stomadragers. Nummer drie werd het Radboudumc in Nijmegen met sedatie bij kaakchirurgie.


Poliklinisch apotheker Maryse Spapens (rechts) en afdelingshoofd van het Transmuraal Team Claudia Jonker namen de cheque ter waarde van 5.000 euro in ontvangst.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2019JuniAlbert Schweitzer ziekenhuis behaalt tweede plaats bij Zinnige Zorg Award
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in