Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Kopafbeelding

Beleef de hoogtepunten van 2018 nog een keer met onze Jaarverslagfilm

31 mei 2019

Op onze Jaarverslagwebsite zijn per 1 juni de Jaarrekening en het Bestuursverslag over 2018 te vinden. Daarnaast hebben we weer de film 'Jaar in beeld' gemaakt, waarin 2018 nog eens voorbijkomt aan de hand van tien hoogtepunten.Positief signaal 
Uit de Jaarrekening blijkt dat we 2018 hebben afgesloten met een positief resultaat van 4,5 miljoen euro. Zoals bekend, voeren we op dit moment een financieel herstelprogramma door, 'Gezond Vooruit', waarmee we de komende jaren onze kosten flink zullen beperken en de opbrengsten verhogen. Dat 2018 ogenschijnlijk gunstig uitpakt, is weliswaar een goed uitgangspunt voor de komende jaren en een positief signaal naar onze geldverstrekkers, de banken. Maar het verandert niets aan de harde noodzaak om het rendement structureel te verbeteren.

Opgeschroefd
De banken hebben namelijk voor het huidige jaar (2019) de eisen aan het eigen vermogen fors opgeschroefd. Dat zal ertoe leiden dat we dit jaar quitte gaan spelen en volgend jaar weer de weg omhoog inslaan. Het positieve resultaat van 2018 geeft een vertekend beeld en is een gevolg van incidentele opbrengsten (zoals de verkoop van locatie Amstelwijck) en opbrengsten die na-ijlden uit jaren daarvoor. Als we deze buiten beschouwing laten, is het 'uitgeklede' resultaat uit de gewone bedrijfsvoering maar net boven de nul en dat is veel te mager om toekomstbestendig te zijn.

Inspanningen
We moeten dan ook onverminderd door met onze inspanningen om scherper te sturen, meer opbrengsten te genereren, minder kosten te maken en slimmer te investeren. Zo kunnen we ook in de toekomst hoogwaardige, topklinische zorg blijven leveren!

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2019MeiBeleef de hoogtepunten van 2018 nog een keer met onze Jaarverslagfilm
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in