Onze openingstijden op de feestdagen in het voorjaar

1 mei 2019

Vriendelijk vragen wij u rekening te houden met enkele afwijkingen in onze openingstijden tijdens de diverse feestdagen in het voorjaar.

 • Op Eerste en Tweede Paasdag (zondag 21 en maandag 22 april) zijn alle onderzoeksafdelingen en poliklinieken gesloten.
 • Op Koningsdag (zaterdag 27 april) is de afdeling Bloedafname gesloten op zowel de locatie Dordwijk als Zwijndrecht. Omdat het zaterdag is, zijn verder ook de poliklinieken en onderzoeksafdelingen gesloten.
  - Een uitzondering hierop geldt voor het maken van een MRI-scan. Als u daarvoor een afspraak met ons heeft staan op Koningsdag, gaat deze gewoon door.  
 • Voor Bevrijdingsdag (zondag 5 mei) zijn er geen bijzonderheden te melden. Omdat het een zondag is, zijn alle poliklinieken en onderzoeksafdelingen gesloten.
 • Op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) zijn alle onderzoeksafdelingen en poliklinieken gesloten.
 • Op de vrijdag na Hemelvaartsdag (vrijdag 31 mei) geldt voor de ziekenhuislocatie Sliedrecht:
  - de Radiologie/röntgenafdeling is geopend van 8.00 tot 13.00 uur en dus 's middags gesloten. Voor een röntgenfoto zonder afspraak na 13.00 uur bent u welkom op de locatie Dordwijk of Zwijdrecht. De openingstijden zijn daar van 8.15 tot 16.45 uur;
  - de Bloedafname is normaal geopend (van 8.00 tot 17.00 uur) en de EHBO-post is ook normaal geopend (van 13.00 tot 17.00 uur en alleen na verwijzing door de huisarts).
 • Op Eerste en Tweede Pinksterdag (zondag 9 en maandag 10 juni) zijn alle onderzoeksafdelingen en poliklinieken gesloten.


Op alle genoemde dagen zijn de Spoedeisende Hulp en verpleegafdelingen open zoals altijd. Voor een bezoek aan de Spoedeisende Hulp heeft u een verwijzing nodig van de huisarts; op feestdagen van de Huisartsenpost. De Regionale Huisartsenpost Drechtsteden werkt op afspraak en is bereikbaar via (078) 20 200 20.

Voor bloedprikken op de kleinere prikposten in de regio gelden soms afwijkende openingstijden. Kijk voor de zekerheid altijd vooraf op www.resultlaboratorium.nl.