Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Eerste 'Drechtsteden Winter Spelen' gelanceerd voor betere zorg aan longpatiënten

13 september 2018

In het ijsstadion van de Sportboulevard Dordrecht is de ‘skate-off’ gehouden voor een nieuw schaatsevenement in de Drechtsteden: de ‘Drechtsteden Winter Spelen’ met als thema Schaatsen voor het Leven. Het evenement wordt georganiseerd door het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis in samenwerking met de IJssportinDordt-partners, Optisport en Sportbedrijf Dordrecht. De opbrengst gaat naar het onderzoek van longchirurg Erik von Meyenfeldt uit het Albert Schweitzer ziekenhuis.
 
Zaterdag 24 november 2018 wordt een dag vol uiteenlopende schaatsactiviteiten in het ijsstadion tegenover het ziekenhuis in Dordrecht. Voor basisschoolleerlingen worden vanaf 10 uur ‘s ochtends clinics georganiseerd om kennis te maken met langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en ijshockey. ’s Middags zijn er voor iedereen demonstraties van onder meer freestyle skating, ijsdansen, schoonrijden en para-ijshockey.


V.l.n.r. Wim de Leur (voorzitter Vriendenfonds), Peter Top (huisarts te Zwijndrecht en ambassadeur van het evenement), Erik von Meyenfeldt (longchirurg ASz, ambassadeur van het evenement én begunstigde van de opbrengst), Peter van der Meer (voorzitter Raad van Bestuur ASz). 
 
43 kilometer
Schaatsliefhebbers (ervaren en onervaren) kunnen zich aanmelden om een Rondje Dordt te schaatsen in de afstanden van 1, 5 of 10 kilometer. Voor de echte schaatskanjers is er de mogelijkheid om de ‘IETS MEER Marathon’ te schaatsen, een uitdagende tocht van 43 kilometer op de schaatsbaan van het ijsstadion. De dag wordt afgesloten met ‘De 3 uur van de Drechtsteden’. Schaatsteams (van 3 of 4 personen) kunnen in estafettevorm zoveel mogelijk ronden schaatsen met als belangrijkste uitgangspunt: meedoen = winnen!
 
Plezier én geld
Naast een dag vol plezier, heeft dit evenement een belangrijk doel: geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek van longchirurg Erik von Meyenfeldt. Met dit onderzoek wil het ziekenhuis de zorg vóór en na operaties bij longpatiënten in heel Nederland sterk verbeteren. Geld voor dit onderzoek is hard nodig. Het Vriendenfonds spreekt de hoop uit dat zo veel mogelijk inwoners van de Drechtsteden bereid zijn dit onderzoek te ondersteunen.
 
Onderzoek
Het is de bedoeling dat de schaatsende deelnemers op zoek gaan naar sponsors in hun omgeving: bijvoorbeeld aan familie, vrienden, collega’s, buren en werkgever. Op deze manier kan gezamenlijk een belangrijke bijdrage worden geleverd aan het wetenschappelijk onderzoek van Von Meyenfeldt om het leven van longpatiënten in onze regio wezenlijk te verbeteren.
 
Ook betrokken bij de uitvoering van de dag zijn de maatschappelijke partners het Da Vinci College en Gemiva-SVG.

Voor meer informatie en om in te schrijven, klik hier

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2018SeptemberEerste 'Drechtsteden Winter Spelen' gelanceerd voor betere zorg aan longpatiënten
Naar boven