Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Hardlopen tussen Spoedeisende Hulpafdelingen voor betere acute zorg

29 augustus 2018

Tien hardlopers van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis rennen op zaterdag 22 september in estafette naar de SEH van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Dat is niet zo heel erg ver, ware het niet dat hun route loopt via Schoonhoven.

Een regel tijdens de zogeheten SGOrun is namelijk dat de afgelegde afstand minstens 75 kilometer moet bedragen. Het landelijke evenement met de slogan: ‘Ren voor je SEH!’ is bedoeld om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek dat leidt tot betere acute zorg. Op hetzelfde moment lopen minstens veertien andere teams van evenzoveel andere SEH's in het hele land óók naar een ander ziekenhuis toe. Ons ziekenhuis fungeert daarbij als bestemming voor de collega's uit het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes.Gemotiveerd
Veruit de meeste lopers tijdens de SGOrun zijn zelf werkzaam op SEH’s en dus nauw betrokken bij de dagelijkse acute zorg aan ernstig zieke of gewonde patiënten. “We weten waarvoor we het doen en zijn ontzettend gemotiveerd om ons vak naar een hoger niveau te brengen”, vertelt SEH-arts en teamcaptain Sandra Couwenberg. Ook bestuursvoorzitter Peter van der Meer is van de partij en rent zelf mee.

Onderzoeksgeld
Het SGOfonds, dat de sponsoropbrengst ontvangt, verstrekt onderzoeksgelden aan diverse projecten in het land op het gebied van de spoedeisende geneeskunde. Twee jaar geleden bedroeg de totale opbrengst van de run nog zo’n 25.000 euro, vorig jaar was dat al 45.000. “We hopen ook nu weer een flinke bijdrage aan een hopelijk nog hogere totaalopbrengst te leveren”, aldus Couwenberg.

Doneren
Doneren kan hier. Daarbij kan worden vermeld welk team gesteund wordt, maar de opbrengst van alle deelnemende ziekenhuizen komt bij elkaar in één pot.

Sponsors
Sponsors die de deelname van ons team mede mogelijk maken en/of aankleden, zijn tot dusverre: Sodexo, De Ruiter Catering, AKO Dordwijk, Veerdienst Schoonhoven, Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid, het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Raad van Bestuur, diverse afdelingen, personeel en familie van personeel uit het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Het busje voor het vervoer van het team en het volgen van de renners, wordt beschikbaar gesteld door Inqar Drechtsteden. Bedankt voor de gulle bijdragen iedereen!

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2018AugustusHardlopen tussen Spoedeisende Hulpafdelingen voor betere acute zorg
Naar boven