Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Nog eens 67.000 euro uit City Swim voor kankeronderzoek in Albert Schweitzer ziekenhuis

24 augustus 2018

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is weer zeer in zijn nopjes met het zwemspektakel 'City Swim to Fight Cancer' op zaterdag 1 september in het historische havengebied van Dordrecht. Bestuursvoorzitter Peter van der Meer: “Enerzijds omdat wij bewustwording toejuichen over kanker en het belang van onderzoek naar deze ziekte. Maar vanzelfsprekend ook omdat we dit jaar weer een deel van de opbrengst mogen gebruiken in ons ziekenhuis.”

Van het geld dat de deelnemers aan het sportieve evenement bij elkaar zwemmen, gaat dit jaar bijna 67.000 euro naar een studie van internist-hematoloog Mark-David Levin, waarmee hij de behandeling van chronische lymfatische leukemie hoopt te verbeteren.

Onderzoek 
In dit onderzoek wordt getest welke patiënten het meest gebaat zijn bij een nieuwe combinatie van obinutuzumab en venetoclax: twee geneesmiddelen die tumorcellen in het bloed afbreken. In het laboratorium lijkt de werking heel effectief te zijn. Levin: “Door middel van innovatieve laboratoriumtesten en onderzoek naar de biologische leeftijd van de deelnemende patiënten, willen we degenen onderscheiden bij wie de combinatie het beste werkt."


Internist-hematoloog Mark-David Levin (links) en ASz-bestuursvoorzitter Peter van der Meer maken zich op voor hun prestatie tijdens de City Swim van 2017.

Dankbaar
De patiëntstudie in samenwerking met het Academisch Medisch Centrum (Amsterdam) en het Haga Ziekenhuis (Den Haag) is eind 2016 van start gegaan en duurt in totaal zeven jaar. De kosten bedragen 267.000 euro. “Vorig jaar ontvingen wij hiervoor de hele opbrengst van de Dordtse City Swim, net iets meer dan twee ton”, aldus Levin. “Nu komt daar het benodigde restant nog bij. Dat betekent dat de Swim-deelnemers uit de regio het totale onderzoek straks hebben bekostigd. Dat is echt geweldig en daar zijn we mede namens onze patiënten heel dankbaar voor.” De rest van de Dordtse opbrengst van dit jaar gaat naar andere, door KWF goedgekeurde studies naar kanker in het hele land.

Meezwemmen
Net als vorig jaar geven Levin en Van der Meer aan hun betrokkenheid uiting door zelf mee te zwemmen in een bedrijfsteam namens het ziekenhuis. Ook diverse individuele medewerkers, dokters en hun familieleden wagen de sprong in de havens. Van der Meer: “Wij wensen alle deelnemers een hele mooie, zonnige en bevredigende dag. Dordrecht mag trots zijn op zoveel saamhorigheid, wij zijn dat in elk geval!”

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2018AugustusNog eens 67.000 euro uit City Swim voor kankeronderzoek in Albert Schweitzer ziekenhuis
Naar boven