Laat ons weten wie de 'TopASz Award 2018' verdient!

16 juli 2018

De TopASz Award, de jaarlijkse prijs van de Cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis, wordt eind dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. U kunt een arts, medewerker of afdeling nomineren die het volgens u verdient om in het zonnetje te worden gezet.

Tot en met 21 oktober 2018 kunnen patiënten en bezoekers - maar ook medewerkers en specialisten - een afdeling of persoon uit het ziekenhuis voordragen voor de prijs. Het gaat erom dat de zorgverlener(s) of medewerker(s) in 2018 een bijzondere prestatie heeft/hebben geleverd op het gebied van patiëntvriendelijkheid en gastvrijheid. Nomineren kan via dit formulier.

De winnaar ontvangt een bronzen sculptuur en mag 5000 euro besteden om op de eigen afdeling de patiëntvriendelijkheid verder vorm te geven.

Voorzitter Andries van de Graaf van de Cliëntenraad: "Het zijn altijd ménsen die invulling geven aan de gastvrijheid, die de aandacht kunnen geven waardoor je je als patiënt gezien en erkend voelt. Daarom reiken wij elk jaar deze prijs uit: om patiëntvriendelijkheid te stimuleren en te belonen." De prijs kan terechtkomen bij een individuele zorgverlener, maar ook bij een afdeling.


Dermatoloog dr. Suzan Reeder neemt de prijs in ontvangst.

Vorig jaar won dermatoloog dr. Suzan Reeder de TopASz Award. De jury roemde o.m. het feit dat bij dr. Reeder de patiënt centraal staat en dat zij de patiënt letterlijk én figuurlijk de ruimte geeft" Suzan Reeder biedt in het Albert Schweitzer ziekenhuis onder meer de ‘Mohs-methode’ aan (micrografische chirurgie), waarbij ‘moeilijke’ huidtumoren worden verwijderd met minimale beschadiging van het gezonde, omliggende weefsel.

De voordrachten kunnen tot en met 21 oktober a.s. worden ingediend. Vul hiervoor dit formulier in.