Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Zorg voor kwetsbare zwangeren wint Steeds Beterprijs

De zorg voor kwetsbare zwangere vrouwen en hun baby’s heeft de Steeds Beterprijs 2018 van het Albert Schweitzer ziekenhuis gewonnen. Gynaecoloog Bettina Akerboom zocht de samenwerking met 19 organisaties in de regio, om zwangeren beter te helpen.

Kwetsbare zwangeren zijn vrouwen die bijvoorbeeld psychiatrische of verslavingsproblemen hebben of als tiener zwanger worden. In zo'n situatie kan het moeilijk zijn om een kind veilig ter wereld te laten komen en op te voeden.

Gynaecoloog Bettina Akerboom nam het initiatief voor het Netwerk Kwetsbare Zwangeren, waardoor onder anderen Veilig Thuis, Yulius en het ziekenhuis de zorg op elkaar afstemmen en volgens dezelfde uitgangspunten werken. Op deze manier worden kwetsbare zwangeren eerder herkend en beter geholpen. Ook als de baby geboren is, blijft de zorg dankzij deze afspraken doorgaan, bijvoorbeeld om kindermishandeling te voorkomen.

Gynaecoloog Bettina Akerboom krijgt de Steeds Beterprijs van ziekenhuisbestuurders Peter van der Meer en Anneke Sanderse.

Enorm belangrijk
"Het is enorm belangrijk om goed samen te werken en te zorgen dat de hulpverlening blijft doorgaan, anders gaat het gewoon niet goed. We voelen ons verantwoordelijk voor de kinderen, die willen we de beste kansen geven. Dat is onze drijfveer", zegt Akerboom. Ze benadrukt dat zij het niet alleen heeft gedaan, maar met een zeer toegewijd team. 

Positieve invloed
De prijs bestaat uit 750 euro, te gebruiken voor het project. Ook wordt het initiatief namens het Albert Schweitzer ziekenhuis ingezonden voor de landelijke NIAZ-kwaliteitsprijs. "We hopen dat we hiermee de landelijke prijs van het NIAZ winnen. We hebben hoge verwachtingen", zegt ziekenhuisbestuurder Anneke Sanderse. Met de Steeds Beterprijs stimuleert het Albert Schweitzer ziekenhuis initiatieven die onderscheidend zijn voor de patiënt en een positieve invloed hebben op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. 

 

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2018JuniZorg voor kwetsbare zwangeren wint Steeds Beterprijs
Naar boven