Kopafbeelding

Verpleegkundige Anne-Sophie zoekt collega's

14 mei 2018

Veel studenten verpleegkunde zijn nu druk bezig met de laatste loodjes voor hun afstuderen. Voor hen hebben we goed nieuws: wij hebben nog plek voor algemeen verpleegkundigen op diverse afdelingen!

Verpleegkundige Anne-Sophie van Fraassen solliciteerde twee jaar geleden na haar opleiding op meerdere plekken, maar ze koos voor het Albert Schweitzer ziekenhuis. “Ik had een leuk sollicitatiegesprek waar ik meteen enthousiast van werd. Het Albert Schweitzer ziekenhuis wil in 2020 één van de meest innovatieve ziekenhuizen in Nederland zijn, het is gaaf om daar een steentje aan bij te dragen.”

Waardevol werk
Het leukste van haar werk vindt ze de afwisseling. Ze werkt op de verpleegafdeling ‘kort verblijf’ en ziet allerlei patiënten langskomen. “Geen dag is hetzelfde. Elke patiënt heeft andere zorg nodig en daarbij moet je je steeds weer in iemand inleven om ze op de juiste manier te helpen. Ik vind het waardevol en dankbaar werk om patiënten te begeleiden in het ziekteproces.”Imago
Het is jammer dat werken in de zorg niet zo’n positief imago heeft, vindt Anne-Sophie. “De verhalen zijn soms te negatief. Ik ben juist blij met mijn werk en deel mijn tijd efficiënt in. Ook is er een goede samenwerking in het ziekenhuis. Artsen werken nauw samen met verpleegkundigen en er is leuk contact.”

Veel ruimte

Anne-Sophie merkt ook dat er veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen. “Ik ben al vrij snel gevraagd om aanspreekpunt van de afdeling te worden, dat doe ik nu inmiddels regelmatig. Ook denk ik na over een managementopleiding.” Daarnaast zet het ziekenhuis vol in op ‘verpleegkundig leiderschap’. Alle verpleegkundigen krijgen de kans om mee te beslissen over de toekomst van het vak.

 

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2018MeiVerpleegkundige Anne-Sophie zoekt collega's
Naar boven