Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Albert Schweitzer ziekenhuis officieel rookvrij

18 oktober 2018

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is officieel rookvrij. De Raad van Bestuur onthulde op 18 oktober op de parkeerplaats van locatie Zwijndrecht samen met burgemeester Dominic Schrijer en zorgwethouder Jolanda de Witte een verkeersbord met het 'vinkje' van de landelijke beweging Rookvrije Generatie. Niet veel later gebeurde datzelfde voor de deur van de hoofdlocatie in Dordrecht, ditmaal samen met burgemeester Wouter Kolff.

Wethouder De Witte: "Niet roken wordt de nieuwe norm. Als gemeente stimuleren we een gezonde levensstijl van onze inwoners. Het is voor mij dan ook logisch dat een ziekenhuis, waar juist alles om gezondheid draait, rookvrij is. Ook als gemeente Zwijndrecht willen we niet achterblijven en werken we aan een rookvrij gemeentehuis."


Bestuursvoorzitter Peter van der Meer en burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht verklaren het Gezondheidspark Dordrecht rookvrij.

'Stop ermee'
"Als burgemeester juich ik het toe dat we steeds meer 'logische' plekken in de stad Dordrecht rookvrij zien worden", zei Kolff. "En als burgervader zou ik tegen iedereen die rookt willen zeggen: stop ermee. Ik heb het zelf twee jaar geleden gedaan en het bevalt goed."

Walm van rook
"Voor verstokte rokers is onze maatregel vervelend, dat begrijp ik echt", aldus bestuursvoorzitter van het ziekenhuis Peter van der Meer. "We willen dan ook niemand dwingen te stoppen. Het blijft een eigen keuze. We vragen wel ieders respect voor het feit dat wij het rondom onze gebouwen niet meer willen. Niemand zou door een walm van rook naar het ziekenhuis moeten hoeven komen."

Aanspreken
Recent zijn rond de ziekenhuisgebouwen in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht asbakken en rookabri's verwijderd. Lijnen, borden en stickers laten zien waar de rookvrije zone begint en eindigt. Vanaf nu worden mensen die toch roken in het gebied, vriendelijk aangesproken. Dit gebeurt door vrijwilligers en de eerste weken bij toerbeurt ook door afdelingshoofden en managers uit het ziekenhuis, met indien nodig backup van de beveiligers. In Dordrecht maakt het hele Gezondheidspark inclusief de Sportboulevard deel uit van het rookvrije gebied.


Op de voorgrond v.l.n.r. Onno Graafland (kinderarts en ambassadeur Rookvrije Generatie), Petra Huijzer (locatiecoördinator Zwijndrecht), Jolanda de Witte (wethouder Zwijndrecht), Peter van der Meer (voorzitter Raad van Bestuur), Dominic Schrijer (burgemeester Zwijndrecht) en Anneke Sanderse (lid Raad van Bestuur).

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2018OktoberAlbert Schweitzer ziekenhuis officieel rookvrij
Naar boven