Help de ‘Nierfalenpoli’ om de NIAZ Jaarprijs te winnen!

1 september 2017

Onze nieuwe ‘Nierfalenpoli’ is een van de zestig kanshebbers op de landelijke NIAZ Jaarprijs 2017. De winnaar ontvangt een plaquette en een cheque ter waarde van 10.000 euro. Iedereen kan gedurende de hele maand september stemmen op de kandidaat van zijn/haar keuze (klik hier).

Het NIAZ is het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg, waarvan we al jaren het kwaliteitskeurmerk dragen. Met de prijs wil het NIAZ laten zien hoe zorginstellingen werken aan steeds betere zorg, met in de praktijk bewezen verbeteringen.


De groepsvoorlichting van de Nierfalenpoli.

Snel en effectief
De Nierfalenpoli won binnen ons eigen ziekenhuis dit jaar ook al de ‘ASz Kwaliteitsprijs’. Het zorgvernieuwende initiatief zorgt voor snellere en effectievere voorlichting aan nieuwe nierpatiënten. Zij krijgen voortaan groeps- in plaats van individuele voorlichting over de mogelijke therapieën en alles daaromheen. Het voortraject van de behandeling verloopt daardoor veel sneller, de informatie wordt beter opgenomen en de patiënten komen automatisch in contact met lotgenoten. Zo ervaren ze al in het vroegste stadium dat ze niet de enige zijn in deze situatie.

Acht weken
Door de tijdwinst van het werken in een groep, is de duur van de informatieverstrekking teruggebracht van zes maanden naar acht weken. Patiënten vinden dit heel prettig en de tijd van de zorgverleners wordt veel efficiënter besteed.

Helpt u de Nierfalenpoli om ook deze landelijke prijs te winnen? Dat zou een geweldige opsteker zijn! Bedankt namens het hele team van de Nierfalenpoli!