Zinnige Zorg Award 2017: Breast Clinic genomineerd!

15 mei 2017

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Dit brengt vaak veel angst en onzekerheid met zich mee, vooral tijdens het wachten op de uitslag van onderzoeken of röntgenfoto’s. De Breast Clinic, een afdeling binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis, geeft vrouwen doorgaans binnen een uur de uitslag van hun borstfoto.

Dit kan doordat de radioloog de foto’s direct zelf beoordeelt. Patiënten hoeven daarvoor niet eerst naar de chirurg, waardoor ze soms wel tien dagen op de uitslag moeten wachten. Zo biedt de Breast Clinic minder onzekerheid en een vele malen minder lange wachttijd.

Zinnige Zorg
Deze werkwijze komt in aanmerking voor de VGZ Zinnige Zorg Award 2017, de publieksprijzen die zorgverzekeraar VGZ toekent aan zorgvernieuwingen die leiden tot 'Zinnige Zorg'. Daaronder verstaat VGZ: zorg waarbij de patiënt centraal staat én er verstandig met geld wordt omgegaan.


De radiologen Pieter van der Valk en Marc Kock in de wachtkamer van de Breast Clinic.

Logischer en slimmer
"Het kan in de zorg eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de patiënt", meldt VGZ. "Wij zoeken naar ideeën die dat mogelijk maken en zetten deze met de Zinnige Zorg Award graag in de schijnwerpers." De Breast Clinic is een van de tien genomineerde ideeën. De kandidaten dingen mee naar drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (gouden award), 5.000 euro voor  nummer twee (zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (bronzen award). De winnaars kunnen hun prijs besteden aan zorgvernieuwing.

Het Nederlandse publiek bepaalt tussen 15 mei en 4 juni wie de drie finalisten zijn.
Wilt u stemmen op de Breast Clinic? Dat kan hier! Hartelijk dank voor uw hulp!

Alle tien de kanshebbers zijn hier te zien. Een deskundige jury beoordeelt op 6 juni tijdens een speciale finaleavond de drie ideeën die de meeste stemmen hebben gekregen. De prijsuitreiking vindt plaats in het hoofdkantoor van VGZ in Arnhem.