Nieuw telefoonnummer voor de Huisartsenpost Drechtsteden

21 november 2017

De Regionale Huisartsenpost Drechtsteden heeft vanaf nu een ander telefoonnummer, namelijk 078-20 200 20. De Huisartsenpost levert de acute huisartsenzorg in de avond-, nacht- en weekenduren voor alle patiënten in de Drechtsteden en de westelijke Alblasserwaard.

"We adviseren iedereen om het nummer meteen te noteren of op te slaan in de telefoon", zegt algemeen directeur Henk Stout. De overstap naar een nieuw nummer is een gevolg van modernisering van de telefooncentrale. Stout: "We krijgen jaarlijks maar liefst 140.000 hulpvragen te verwerken. Dit aantal stijgt elk jaar. De nieuwe telefooncentrale stelt ons in staat daar beter op in te spelen."

De eerste tijd worden telefoontjes die nog op het oude nummer binnenkomen automatisch doorgeschakeld. "Daarna gaan we bellers met een gesproken boodschap doorverwijzen", legt Stout uit. "Zodra we zien dat het nieuwe nummer bij verreweg de meeste mensen bekend is, verdwijnt ons oude nummer helemaal. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle vermeldingen van ons nummer worden aangepast." Het actuele nummer is bovendien altijd te vinden op de website van de Huisartsenpost.

Verder verandert er niets aan de werkwijze. "Bij spoedeisende vragen nemen patiënten altijd eerst telefonisch contact op met het nieuwe nummer 078-20 200 20", aldus Stout. "Onze triagistes kunnen heel vaak de zorgvraag al beantwoorden. Als het nodig is, maken zij een afspraak voor een bezoek aan de huisartsenpost." Bij twijfel of de Huisartsenpost gebeld moet worden, kan de patiënt eerst kijken op de website Thuisarts.nl voor betrouwbaar advies over de meest voorkomende kwalen en ziekten.

N.B. Voor een bezoek aan de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis heeft u ook een verwijzing nodig van een huisarts! Hij/zij beoordeelt of ziekenhuiszorg daadwerkelijk nodig is. Buiten kantooruren loopt ook dit via de Huisartsenpost: bel 078-20 200 20.