Hart&Vaatcafé: zout en voeding

Maandag 8 april 2019
19.00 tot 21.30
Auditorium, Locatie Dordwijk

U kunt zich voor dit café onderaan deze pagina aanmelden.Je eet meer zout dan je denkt!
Hartpatiënten, nierpatiënten, maar ook bijvoorbeeld mensen met een hoge bloeddruk krijgen het advies om zoutarm te eten. Minder zout is trouwens voor iedereen een aanrader. De gemiddelde Nederlander eet per dag 9 tot 10 gram zout, terwijl je eigenlijk niet meer dan 6 gram per dag zou moeten eten.

Inspiratie
Waarom is zout eigenlijk slecht voor de gezondheid en hoe kun je minderen? Een diëtist en een hartpatiënt vertellen hoe het zit en geven praktische tips, want minder zout eten is helemaal niet zo lastig als het lijkt! 

Na deze gezellige avond in het Hart & vaatcafé gaat u geïnspireerd naar huis, met een tas vol recepten en een hoofd vol smakelijke ideeën. 

Verder praten
Na afloop van deze presentaties praten de deelnemers in groepjes verder over het thema onder leiding van een gespreksbegeleider. U wisselt tips en adviezen uit met andere patiënten en hun naasten. De gespreksbegeleider kan een verpleegkundige of een andere zorgverlener uit het ziekenhuis, of een ervaringsdeskundige van de Harteraad zijn.

Programma
• 19.00 tot 19.30 uur: inloop, ontvangst met koffie en thee
• Welkomstwoord Harteraad
• 19.35 tot 20.00 uur: Inleidende presentaties door een diëtist en ervaringsdeskundige 
• 20.00 tot 20.15 uur: Vragen
• 20.15 tot 20.30 pauze 20.30 tot 21.30 Verder praten in groepjes olv gespreksbegeleider.

Informatie & aanmelden
Aanmelden kan door hieronder het formulier in te vullen. Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Patiëntenvoorlichting telefoon: (078) 652 34 31.

Wat is het Hart&Vaatcafé?
Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatiënten en wordt georganiseerd door Harteraad, (vereniging voor hart&vaatpatiënten) in samenwerking met het ziekenhuis. In het Hart & Vaatcafé geven specialisten actuele informatie, ontmoet u andere patiënten en hun familie en bespreekt u ervaringen en tips met elkaar.

 

Velden met een * zijn verplicht