Hart&Vaatcafé: Het vrouwenhart

Er zijn geen beschikbare plekken meer.

Het vrouwenhart is anders dan het mannenhart. Er zijn duidelijke verschillen tussen mannen en vrouwen in het ontstaan van hart- en vaatziekten. Ook hebben vrouwen vaker minder duidelijke signalen bij hartproblemen. Hierdoor hebben vrouwen een grotere kans dat bijvoorbeeld een hartinfarct niet (tijdig) wordt herkend.
Tijdens dit Hart & Vaatcafé legt cardioloog Crista Liesting uit wat de verschillen zijn tussen het mannen- en het vrouwenhart, waardoor dit veroorzaakt wordt en vooral waar je als vrouw op moet letten.

Na afloop van de presentatie gaat u in kleine groepjes verder in gesprek met mede-patienten onder begeleiding van een deskundig gespreksleider. Dit kan een cardioloog (in opleiding) zijn, een verpleegkundig specialist (in opleiding) of een verpleegkundige van de afdeling Cardiologie oof een begeleider vanuit de Hart&Vaatgroep.  

Dit Hart&Vaatcafé vindt plaats op:

Maandag 5 februari
van 19.00 tot 21.30 uur

Inloop vanaf 19.00 uur
Auditorium, locatie Dordwijk

Programma:
• 19.00 tot 19.30 uur: inloop, ontvangst met koffie en thee
• Welkomstwoord Hart&Vaatgroep
• 19.35 tot 20.00 uur: Inleiding: Het vrouwenhart doo cardioloog C. Liesting
• 20.00 tot 20.15 uur: Vragen
• 20.15 tot 20.30 pauze
• 20.30 tot 21.30 Verder praten in groepjes olv gesprekleider.

Informatie & aanmelden
In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden is noodzakelijk. Dit kan door hieronder uw naam en e-mailadres in te vullen. U ontvangt dan automatisch de bevestiging via de mail. 
Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis, telefoon: (078) 652 34 31.

Wat is het Hart&Vaatcafé?
Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatienten. In het Hart & Vaatcafé geven specialisten actuele informatie, ontmoet u andere patiënten en hun familie en bespreekt u ervaringen en tips met elkaar. 
Bij ieder Hart & Vaatcafé staat een thema centraal.