Op zoek naar de goede zorg in relaties na de diagnose kanker

Woensdag 6 september 
19.00 tot 21.00 uur (deuren open 19.15)
Inloophuis Helianthus
Singel 28 Dordrecht

Op zoek naar goede zorg in relaties

Als het ziekteproces is afgerond en het leven gaat zijn gang. Dan lijkt alles weer bij het oude,  wat is er dan niet veranderd?

We hebben relaties in vele vormen: werk, familie, vrienden, sociaal en partner relaties.

Al deze relaties waren betrokken terwijl u ziek was. Hoe zijn die verhoudingen nu?

Waar gaat het ‘als vanzelf’ en waar ervaart u ‘obstakels’?

Werken aan je relaties; hoe pak je dit aan?

Op werk en het sociale gebied kun je het met of zonder hulp wel redelijk in balans krijgen, er zijn immers wetten en regels waar we mee hebben te maken.

De partner relatie is van groter belang. Mensen hebben namelijk de aangeboren behoefte om verbonden te zijn met iemand die van ons houdt, iemand die er voor ons is en iemand bij wie we ons veilig voelen.

Veel aandacht was er tijdens uw ziekte voor uw lichamelijk en psychisch lijden. Beide partners hebben in die tijd wellicht enorm veel stress ervaren. En een ieder heeft het ziekteproces op zijn of haar eigen manier doorstaan.

Het kan zijn dat de partnerrelatie/het huwelijk minder aandacht kreeg. Jullie waren immers aan het vechten om te overleven. Alles is veranderd, ook de relatie. Hoe blijf je in deze situatie met elkaar in verbinding?

Nu is er mogelijk dat knagende gevoel: ik ben veranderd, mijn partner is veranderd en we ervaren dat we niet langer op dezelfde golflengte zitten.

Vanuit verschillende methodes kunnen we hierover spreken. Op deze avond zal de meeste aandacht liggen op emotie gerichte therapie. Deze therapie kan jullie helpen elkaar weer te vinden en een betere verbinding te creëren.

Echt luisteren, echt praten, hernieuwde aanrakingen, wie wil dit nu niet…?!

Identificatie plicht

Let op: ID-plicht voor iedereen! De zorgwet verplicht elke patiënt om zich te legitimeren in het ziekenhuis. Ook kinderen onder de 14 jaar.

Lees verder