Hart&Vaatcafé: Pacemakers

Krijgt u een pacemaker of heeft u (of uw naaste) er eentje en wilt u meer weten over dit wonderlijke apparaatje? Kom dan naar het Hart&vaatcafé. Bij het thema pacemakers belicht cardioloog Leon van Woerkens alle ins en outs van de pacemaker. De pacemaker heeft de afgelopen 50 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van Woerkens gaat in op de nieuwste ontwikkelingen en vertelt waartoe de moderne pacemaker in staat is.  

Tijdens deze avond is er ook een collectie pacemakers te bewonderen met modellen vanaf de jaren '50 tot de meest nieuwe exemplaren. Zo kunt u zelf zien hoe de vorm, grootte en levensduur van de pacemakers in de afgelopen jaren veranderd is.

Na afloop van de presentatie gaat u in kleine groepjes verder in gesprek met mede-patienten onder begeleiding van een deskundig gespreksleider. Dit kan een cardioloog (in opleiding) zijn, een verpleegkundig specialist (in opleiding) of een verpleegkundige van de afdeling Cardiologie of een begeleider vanuit de Hart&Vaatgroep.  

Dit Hart&Vaatcafé vindt plaats op:

Maandag 29 mei 
van 19.00 tot 21.30 uur

Inloop vanaf 19.00 uur
Auditorium, locatie Dordwijk

Programma:
• 19.00 tot 19.30 uur: inloop, ontvangst met koffie en thee
• Welkomstwoord Hart&Vaatgroep
• 19.35 tot 20.00 uur: Inleiding:'Pacemakers' door cardioloog Leon van Woerkens
• 20.00 tot 20.15 uur: Vragen
• 20.15 tot 20.30 pauze
• 20.30 tot 21.30 Verder praten in groepjes olv gesprekleider.

Informatie & aanmelden
In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden is noodzakelijk. Dit kan door hieronder uw naam en e-mailadres in te vullen. U ontvangt dan automatisch de bevestiging via de mail. 
Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis, telefoon: (078) 652 34 31.

Wat is het Hart&Vaatcafé?
Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatienten. In het Hart & Vaatcafé geven specialisten actuele informatie, ontmoet u andere patiënten en hun familie en bespreekt u ervaringen en tips met elkaar. 
Bij ieder Hart & Vaatcafé staat een ander thema centraal, steeds in het Auditorium van locatie Dordwijk. 

Velden met een * zijn verplicht

Identificatie plicht

Let op: ID-plicht voor iedereen! De zorgwet verplicht elke patiënt om zich te legitimeren in het ziekenhuis. Ook kinderen onder de 14 jaar.

Lees verder