Hart&Vaatcafé: Samen beslissen met je dokter: hoe doe je dat?

Er zijn geen beschikbare plekken meer.

U komt bij uw dokter. Die doet vervolgens een voorstel voor een onderzoek of behandeling. Maar hier zijn in sommige gevallen bijwerkingen of risico’s aan verbonden. Wie beslist over het te volgen beleid? Is dat de dokter, want ‘die heeft er voor geleerd’? Of doet u dit als patiënt samen met uw arts? Hoe zorgt u ervoor dat u als patiënt de juiste afweging kunt maken en betrokken wordt in dit proces? Dit komt op de volgende thema-avond aan de orde.

Programma
Het thema 'Samen beslissen' wordt gepresenteerd door Cardioloog Marco van Gent en Wil Konings, organisatieadviseur in diverse ziekenhuizen en schrijver van het boek ‘De Power Patiënt’.

Veel patiënten (en hun naasten) ervaren de periode van onderzoeken, diagnose en behandeling in het ziekenhuis als een emotionele achtbaan: Er is té veel informatie. U krijgt het gevoel dat alles u overkomt en dat u er geen grip meer op heeft. Herkenbaar? Tijdens de thema-avond 'Samen beslissen met uw arts' krijgt u handvatten hoe u wél grip krijgt op uw behandeltraject. 
Na afloop van de presentatie gaat u in kleine groepjes verder in gesprek met mede-patienten onder begeleiding van een deskundig gespreksleider. Dit kan een cardioloog (in opleiding) zijn, een verpleegkundig specialist hartrevalidatie, een verpleegkundige van de afdeling cardiologie of een begeleider vanuit de Hart&Vaatgroep zijn.  

Dit tweede Hart&Vaatcafé vindt plaats op:

Maandag 27 maart
van 19.00 tot 21.30 uur

Inloop vanaf 19.00 uur
Auditorium, locatie Dordwijk

Informatie & aanmelden
In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden is noodzakelijk. Dit kan door hieronder uw naam en e-mailadres in te vullen. U ontvangt dan automatisch de bevestiging via de mail. 
Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis, telefoon: (078) 652 34 31.

Wat is het Hart&Vaatcafé?
Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatienten. In het Hart & Vaatcafé geven specialisten actuele informatie, ontmoet u andere patiënten en hun familie en bespreekt u ervaringen en tips met elkaar. 
Bij ieder Hart & Vaatcafé staat een thema centraal. De volgende café's vinden plaats op:  9 mei, 2 oktober en 27 november, steeds in het Auditorium van locatie Dordwijk.  

Identificatie plicht

Let op: ID-plicht voor iedereen! De zorgwet verplicht elke patiënt om zich te legitimeren in het ziekenhuis. Ook kinderen onder de 14 jaar.

Lees verder