Innovatiedag + Symposium 'Big Data in de zorg: De computer weet het beter?!'


Het Albert Schweitzer ziekenhuis vindt het belangrijk aansluiting te houden bij innovaties en (technologische) ontwikkelingen. Dit doen we mede door evenementen te organiseren om mensen en ideeën bij elkaar te brengen, nieuwe (zorg)technologieën te verkennen, andere samenwerkingen aan te gaan met (zorg)partners en sociale innovaties te omarmen.

Daarom organiseren wij op donderdag 23 november 2017 een Innovatiedag, bestaande uit een markt en een symposium. Beide onderdelen zijn gratis toegankelijk voor zorgprofessionals, patiënten en alle andere belangstellenden. 

Innovatiemarkt (10.00 - 16.00 uur)

Van 10.00 tot 16.00 uur is de centrale hal van locatie Dordwijk gevuld met snufjes en nieuwigheden op het gebied van (zorg)technologieën van vandaag, morgen én overmorgen. Niet alleen om naar te kijken of om over te horen, maar juist ook om zelf te proberen en te ervaren. De editie van 2016 zag er als volgt uit: 


 

Symposium 'Big Data in de zorg'(18.30 - 21.00 uur)

’s Avonds vanaf 18.30 uur is er in het auditorium een symposium met de prikkelende titel  'Big Data in de zorg: De computer weet het beter?!'’ Wat is Big Data eigenlijk en wat kun je er nu al mee? Wat voor impact heeft Big Data op het werk van de dokter of verpleegkundige? Weet de computer het straks misschien beter dan een zorgprofessional? En wat kan Big Data betekenen voor patiënten? 

De mooie mix van sprekers deze avond zijn:

Wim Smit (Directeur MRDM)
De firma MRDM haalde IBM Watson voor Oncologie naar Nederland. Wim zal vanuit een leveranciersvisie bespreken welke kansen zij zien voor Big Data in de zorg. Daarbij worden cases besproken die zij hebben uitgevoerd op het gebied van darmkanker en borstkanker.

Floortje Scheepers (Hoogleraar Innovatie UMC Utrecht)
Floortje is als medisch hoofd van de afdeling Psychiatrie werkzaam in het UMC Utrecht Hersencentrum. Haar specialisme is kinder- en jeugdpsychiatrie. Een patiënt ‘plotten’ met behulp van big data, dat is haar doel. ‘Zodat we kunnen achterhalen welke behandeling het beste bij hem past’. Zij zal dit vanuit haar optiek nader toelichten.

Ronald Fokkink (Adviseur en ervaringsdeskundige)
Er bestaan talloze zelfmeetinstrumenten in de vorm van sensoren en apps waarmee mensen data over hun gezondheid kunnen verzamelen. Deze instrumenten hebben de belofte in zich dat ze kunnen bijdragen aan de verbetering van de gezondheid. Toch zijn voorbeelden waarin zelfmeting zich vertaalt in concrete gezondheidswinst zeldzaam. Ronald vertelt hoe hij zijn persoonlijke ‘big’ data gebruikt voor verbetering van de glucoseregulatie bij diabetes mellitus. Daarnaast gaat Ronald in op de consequenties van zelfmeting in de relatie tussen behandelaar en cliënt.

Ruud Veltenaar (Filosoof, inspirator, Tedx spreker)
Als filosoof, TEDx-spreker, bijzonder hoogleraar en friskijker biedt Ruud Veltenaar duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld. Als geen ander weet Ruud de trends en ontwikkelingen te vertalen naar de impact op ons leven en werk en op onze welvaart en ons welzijn. Hoe ziet de transformatie naar een volgende fase in onze beschaving er uit en welke kansen biedt deze die nu niet worden gezien? En hoe maak jij het verschil? Van wake-up call naar call to action: ben jij klaar voor de aandienende toekomst?


Voor het symposium is ook iedereen welkom, ongeacht hun achtergrond of kennisniveau. De enige must is: aanmelden, voordat de zaal vol zit. Dat kan via onderstaand formulier. 
 

Samenvattend:

  • Innovatiedag Albert Schweitzer ziekenhuis
  • Donderdag 23 november 2017
  • Locatie Dordwijk
  • Innovatiemarkt: vrij toegankelijk van 10.00 tot 16.00 uur in de hal
  • Symposium: na aanmelding (via onderstaand formulier) toegankelijk vanaf 18.30 uur. Na afloop, tegen 21.00 uur, is er een hapje en drankje 

Velden met een * zijn verplicht

Identificatie plicht

Let op: ID-plicht voor iedereen! De zorgwet verplicht elke patiënt om zich te legitimeren in het ziekenhuis. Ook kinderen onder de 14 jaar.

Lees verder