Hart&Vaatcafé: Etalagebenen

Wereldwijd zorgen hart- en vaatziekten voor de meeste gezondheidsproblemen. Een groot onderdeel van dit ziektebeeld wordt behandeld door een vaatchirurg.
Het behandelteam, waar een vaatchirurg onderdeel van uitmaakt, behandelt onder andere patienten met etalagebenen, patienten met chronische wonden ten gevolge van slagaderverkalking, patienten met een verwijding van een slagader (aneurysma) en bijvoorbeeld patienten met een TIA of herseninfarct ten gevolge van een halsslagadervernauwing, 
Tijdens deze thema-avond vertelt vaatchirurg Maarten Lijkwan meer over vernauwingen in de slagaders van het been, ook wel de perifere arteriële vaatziekten of 'etalagebenen' genoemd.
Dit is een complex ziektebeeld waarbij het behandelteam bestaat uit meerdere specialismen, waaronder de interventie-radioloog.
Graag geven wij als behandelteam u uitgebreid uitleg en informatie over dit onderdeel van hart- en vaatziekten.

Na afloop van de presentatie gaat u in kleine groepjes verder in gesprek met mede-patienten onder begeleiding van een deskundig gespreksleider. Dit kan een vaatchirurg (in opleiding) zijn, een verpleegkundig specialist (in opleiding) of een verpleegkundige van de afdeling Vaatchirurgie of Cardiologie of een begeleider vanuit de Hart&Vaatgroep.  

Dit Hart&Vaatcafé vindt plaats op:

Maandag 27 november
van 19.00 tot 21.30 uur

Inloop vanaf 19.00 uur
Auditorium, locatie Dordwijk

Programma:
• 19.00 tot 19.30 uur: inloop, ontvangst met koffie en thee
• Welkomstwoord Hart&Vaatgroep
• 19.35 tot 20.00 uur: Inleiding: Arteriele vaatziekten door vaatchirurg Maarten Lijkwan.
• 20.00 tot 20.15 uur: Vragen
• 20.15 tot 20.30 pauze
• 20.30 tot 21.30 Verder praten in groepjes olv gesprekleider.

Informatie & aanmelden
In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden is noodzakelijk. Dit kan door hieronder uw naam en e-mailadres in te vullen. U ontvangt dan automatisch de bevestiging via de mail. 
Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis, telefoon: (078) 652 34 31.

Wat is het Hart&Vaatcafé?
Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatienten. In het Hart & Vaatcafé geven specialisten actuele informatie, ontmoet u andere patiënten en hun familie en bespreekt u ervaringen en tips met elkaar. 
Bij ieder Hart & Vaatcafé staat een thema centraal. Het volgende café vindt plaats op 27 november, steeds in het Auditorium van locatie Dordwijk.  

Velden met een * zijn verplicht