Voorlichtingsbijeenkomsten oogaandoeningen

Wie meer wil weten over uiteenlopende oogaandoeningen, kan terecht bij een reeks bijeenkomsten in het Albert Schweitzer ziekenhuis in de week vanaf 10 oktober. De poli Oogheelkunde geeft dan diverse presentaties over oogproblemen waar veel mensen mee te maken krijgen, zoals glaucoom, maculadegeneratie en ooglidcorrecties. De bijeenkomsten zijn bedoeld en geschikt voor zowel patiënten die al te kampen hebben met ongemakken en hun naasten, als voor mensen bij wie oogziekten in de familie voorkomen of algemeen belangstellenden. 

De week speelt zich af rondom ‘World sight day’ op 13 oktober, een bewustwordingsdag van het wereldwijde genootschap ter voorkoming van blindheid. Het thema is ‘Love your eyes’. Goede voorlichting kan in veel situaties de verslechtering van de ogen afremmen. Er zijn steeds meer methoden en technieken waarmee aandoeningen vroegtijdig te herkennen en te bestrijden zijn.

Op maandag 10 oktober begint de week met een ochtend van 08.30 tot 11.00 uur over staar. Op dinsdagochtend 11 oktober van 08.45 tot 11.00 uur wordt informatie gegeven over de verschillende soorten ooglidcorrecties en wanneer komt u hiervoor in aanmerking. Op woensdagochtend 12 oktober van 08.45 tot 12.00 uur staat glaucoom op het programma, gevolgd door druppelinstructies voor wie zelf met de aandoening te maken heeft. Maculadegeneratie – de achteruitgang van het netvlies, waardoor vlekken en vervormingen in het gezichtsveld optreden – wordt besproken op donderdag 13 oktober van 08.30 tot 11.30 uur. De themaweek wordt op vrijdagochtend 14 oktober van 10.00 tot 11.30 uur afgesloten met een presentatie over blefaritis, een chronische ontsteking van de ooglidranden.

Aanmelden

De oogvoorlichting vindt plaats in het Auditorium van de locatie Dordwijk of in de Kapel van de locatie Zwijndrecht. Voor deze bijeenkomsten is aanmelden nodig, dit kan door het sturen van een e-mail naar oogevenementen@asz.nl, onder vermelding van de naam, aantal bezoekers en het onderwerp van de presentatie die u wenst bij te wonen.

De bijeenkomsten zijn algemeen voorlichtend van aard, wie een consult wil in verband met oogklachten heeft een verwijzing van de huisarts nodig.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenAgenda informatiebijeenkomstenOktoberVoorlichtingsbijeenkomsten oogaandoeningen
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in