Week van de Schildklier: ‘Samen Beslissen in de praktijk’

In de informatiestand in de centrale hal van het Albert Schweitzer ziekenhuis staan op woensdag 24 mei ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar om te luisteren naar jouw ervaring met jouw schildklieraandoening en je vragen te beantwoorden. De
activiteit maakt deel uit van het programma van de Week van de Schildklier 2023.

Het thema van de Week van de Schildklier is ‘Samen Beslissen in de praktijk’. 90% van de mensen beslist graag mee wanneer er een keuze gemaakt moet worden over behandeling, zorg of ondersteuning. Bij echt samen beslissen is er sprake van een gelijkwaardige samenwerking tussen jou en je zorgverlener, waarbij jullie beiden je kennis en ervaringen inbrengen om tot een gezamenlijke beslissing te komen. Slechts 37% van de patiënten ervaart echter dat zij met hun zorgverlener samen beslissen. De praktijk is blijkbaar weerbarstig.

Daarom houdt Schildklier Organisatie Nederland (SON) van 22 to 26 mei in het hele land activiteiten en bijeenkomsten rond het thema 'Samen Beslissen’.

Uiteraard bieden we ook praktische handvatten en tips wat je zelf kunt doen en hoe je tot een goede samenwerking met je behandelaar komt. Speciaal voor de Week van de Schildklier is een kaart ontwikkeld met tips van ervaringsdeskundigen. Deze kaart is gratis verkrijgbaar in de stand.

Ook als je het over andere onderwerpen wilt hebben dan Samen Beslissen, ben je van harte welkom. Kom gerust samen met je partner of vriend(in). Je hoeft je niet aan te melden.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenAgenda informatiebijeenkomstenMeiWeek van de Schildklier: ‘Samen Beslissen in de praktijk’
Naar boven