Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Van 27 februari tot 1 mei exposeert Willie Heldoorn op locatie Dordwijk

Nooit gedacht dat ik met een eigen expositie terug zou keren naar de plek waar het voor mij allemaal is begonnen in Dordrecht. Nou ja, niet precies déze plek, maar toch wel een beetje. Er was namelijk een tijd dat ik als IC-verpleegkundige in het Refaja werkte. Sinds die tijd ben ik op reis gegaan. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben ergens anders gaan werken en ik heb heel veel van de wereld mogen zien. En uiteraard heb ik als mens een reis doorgemaakt. Soms met een vooropgezet plan, maar misschien wel net zo vaak zonder en heb ik aangepakt wat zich aandiende. Het onbekende opgezocht.

Iets dergelijk vind ik in mijn beeldend werk. Ik ben nieuwsgierig en vind het prettig om met mijn handen te werken. Ik wil ontdekken wat er allemaal kan. Wat mijn handen kunnen. Zo ben ik bij beeldhouwvereniging Hamer en Søkkel terechtgekomen. Een geweldige leerschool voor mij. Naast beeldhouwen (in onder andere graniet, albast, zeepsteen en hout) heb ik met glas en emaille gewerkt, getekend en geschilderd in diverse technieken. Soms weet ik van te voren welke vorm ik wil maken. Ik maak een schets, zoek de materialen erbij en ga aan de slag. Een andere keer laat ik me verrassen en wordt mijn hand geleid door de samenstelling of de oervorm van het materiaal.

Het ontstaan van een nieuw object is elke keer weer een reis op zich. Als het af is, is de reis voorbij. Met een mooi object als tastbare herinnering.

Meer zien?
Ik heb ook (groter) werk gemaakt, dat ik hier niet kan laten zien. Op de site van Hamer en Søkkel ziet u waar ik nu mee bezig ben (www.hamerensokkel.nl). U kunt hier klikken op ‘kijken’ en dan op ‘Willie Heldoorn’. Mocht u interesse hebben om een object aan te kopen, dan kunt u contact opnemen via willie.heldoorn@gmail.com.

Exposities

Mijn werk is eerder tentoongesteld in:

  • De bezoekersruimte/trouwzaal, gemeentehuis Wouw;
  • Het bezoekerscentrum van de Brabantse Biesbosch, Werkendam;
  • Het atelier van beeldhouwvereniging Hamer en Søkkel, Dordrecht;
  • Een particuliere buitententoonstelling;
  • Museum De Kopen Knop, Hardinxveld-Giessendam;
  • Kunst in de Kerk, Roosendaal.

U bent nu hier

HomepageDirect naarOnze organisatieKunst in het ziekenhuisExpositiesVan 27 februari tot 1 mei exposeert Willie Heldoorn op locatie Dordwijk
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in