J.A.A. (Ton) Meijer

Opleiding

  • 1998 - 2004 opleiding tot internist in het Leyenburg ziekenhuis den Haag (tegenwoordig HAGA ziekenhuis) en LUMC
  • 1988 - 1996 studie Geneeskunde Rijksuniversiteit Leiden

Werkervaring

  • 2009 - heden internist-endocrinoloog in het Albert Schweitzer ziekenhuis
  • 2006 - 2009 internist endocrinoloog afdeling endocrinologie LUMC
  • 2004 - 2006 aandachtsgebied endocrinologie LUMC

Lidmaatschappen

  • Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG)
  • Orde van Medisch Specialisten (OMS)
  • Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
  • Nederlanse Vereniging voor Endocrinologie (NVE)
  • European Assosciation for the Study of Diabetes (EASD)
  • Coöperatie Vrijgevestigde Specialisten Albert Schweitzer ziekenhuis

Aandachtsgebieden

Endocrinologie met in het bijzonder de schildklieraandoeningen (schildkliertumoren) en diabetes mellitus.

Persoonlijk

In mijn keuze voor de geneeskunde hebben onder andere de boeken van Albert Schweitzer een rol gespeeld. Tijdens mijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit van Leiden heb ik in de laatste fase van de coschappen dan ook een stage gedaan in Malawi (Zuid-Oost Afrika). Dit was een zeer leerzame en indrukwekkende periode. Nadien ben ik mij gaan specialiseren in de Interne Geneeskunde met aansluitend het aandachtsgebied endocrinologie. 

Sinds 2009 werk ik met veel plezier in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Het is elke dag weer een fascinerende uitdaging om in een gesprek te achterhalen welke ziekte iemand heeft en ook wat voor iemand de ziekte heeft. Als internist ben ik breed geïnteresseerd. De prettige manier van samenwerking binnen en buiten de vakgroep maakt het mogelijk de interne geneeskunde in de volle breedte te kunnen blijven beoefenen. Mijn speciale interesse gaat uit naar de endocrinologie met in het bijzonder de (kwaadaardige) schildklierziekten, diabetes mellitus en de zeldzamere aandoeningen van hypofyse en bijnier. 

Naast mijn werk heb ik een geweldig gezin met twee dochters. Mijn hobby’s koken en hardlopen, houden mij in “balans”.

Naar boven